Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nacka kommun får skadestånd för olovlig fällning av träd

Foto: Wikimedia

Nacka Tingsrätt gick på Nacka kommuns linje i målet om olovlig fällning av en tall på Baggensudden i Saltsjöbaden. Mannen som fällde och forslade bort trädet döms av Nacka tingsrätt att betala skadestånd till kommunen på 185 000 kronor.

Huvudförhandling i målet ägde rum onsdagen 1 februari och domen meddelades av Nacka tingsrätt onsdag 8 februari. Nacka kommuns yrkande gällde skadestånd för grov skadegörelse. Värdet på trädet som fälldes har av kommunen fastställts till 185 453 kronor och det är den summa som mannen nu ska betala till Nacka kommun.
– Det är väldigt tråkigt att det olovligen fälls träd på kommunens mark. Det är ändå positivt att tingsrätten gick på vår linje för det är viktigt att de gemensamma gröna värdena respekteras, säger Kajsa Gustavsson, parktekniker på enheten Park och Fritid.

Bakgrund
Den 150 år gamla tallen stod på kommunalägd parkmark utmed strandpromenaden på Baggensudden i Saltsjöbaden. Den olovliga fällningen upptäcktes i mars 2011, då trädet nyligen fällts. Kommunen polisanmälde händelsen och rubriceringen av brottet blev grov skadegörelse då tallen värderades till drygt 185 000 kronor.

Källa: Nacka kommun