Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny bandy- och skridskohall byggs i Stockholm

Idrotts- och stadsbyggnadsroteln, Stockholms stad Idrotts- och stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) Foto: Moderaterna i Stockholms stad.
Idrotts- och stadsbyggnadsroteln, Stockholms stad
Idrotts- och stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M)
Foto: Moderaterna i Stockholms stad.

Stockholms stad kommer snart att besluta om en ny bandy- och skridskohall på Tallkrogens bollplan. Anläggningen ska inrymma träningsmöjligheter för bandy men även för konståkning, short track och andra skridskosporter. Beslut i idrottsnämnden fattas under våren. – Stockholm stad vill erbjuda goda förutsättningar för bandyn och andra skridskosporter att bedriva och utveckla sin verksamhet, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

Stockholms stad kommer inom kort att besluta om en ny bandy- och skridskohall på Tallkrogens bollplan. Den nya anläggningen ska inrymma träningsmöjligheter för bandy men även för konståkning, short track och andra skridskosporter. Beslut fattas i idrottsnämnden under våren.

– Bandyn är en folkkär idrott med gamla anor i Stockholm. Stockholms stad vill kunna erbjuda goda förutsättningar för bandyn och andra skridskosporter att bedriva och utveckla sin verksamhet, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Vi ska nu i dialog med berörda föreningar diskutera storlek och utformning på anläggningen, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

Bakgrund
Idrottsnämnden fattade i maj 2012 beslut om att påbörja ett programarbete för en regional bandyhall. Hallen kommer att ligga i Stockholms stad, i Tallkrogen. Ett inriktningsbeslut väntas till idrottsnämnden under mars månad.

Bandy- och skidskohallens storlek, utformning och publikkapacitet ska utredas vidare.

Källa:  Moderaterna i Stockholms stad.