Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Våldsam brand totalförstörde lackeringsfirma i Järfälla

Våldsam brand Lackeringsfirma, Veddesta. Foto: David Spak / SpaksMedia
Våldsam brand Lackeringsfirma, Veddesta. Foto: David Spak / SpaksMedia

Vid 11.20-tiden larmades en större räddningsstyrka till Bruttovägen i Veddesta industriområde i Järfälla efter ett larm om en brand på en lackeringsfirma. Byggnaden totalförstördes i branden.

Det var vid 11.23 som räddningstjänsten mottog ett larm om en kraftig rökutveckling från en industribyggnad på Bruttovägen 8a i Veddesta industriområde. När första styrkorna anlände rapporterade man om kraftig rökutveckling och öppna lågor. Elden hade redan då gått genom taket.

Enligt uppgifter fanns det gasflaskor i byggnaden, varpå man spärrade av ett område runt omkring byggnaden. Bruttovägen spärrades av mellan Andebodavägen och Datavägen.

– Det finns gasolflaskor i byggnaden, men det finns ingen risk att de ska explodera. Vi har haft personal från fyra brandstationer och ledningsenheter på plats, säger Henrik Nyman, operativ chef på Räddningscentralen i Stockholms län.

Sent på eftermiddagen uppgav räddningstjänsten att branden var under kontroll, men att byggnaden var mer eller mindre totalskadad. Det finns inga rapporter om några personskador och enligt Henrik Nyman på Räddningscentralen i Stockholms län finns det inga uppgifter om att någon saknas.

Räddningstjänsten kommer troligen att ha personal på plats under hela natten för bevakning av brandplatsen. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt allmänfarlig vårdslöshet.

Text: David Spak / StockholmsNyheter.